El transfuguisme (#Manolicràcia) es carregarà totalment el mandat

Posted: 23 febrer 2013 in Cerdanyola del Vallès, Política Municipal

Un cop el govern municipal ha aprovat el pressupost municipal del 2013 gràcies al suport d’una regidora trànsfuga, regidora que tots sospitem que no sap ni que vota però que votarà qualsevol cosa mentre sigui diferent del que voten els seus antics companys del PP, comença a ser el moment de plantejar-nos quines son les perspectives que ens esperen pel que queda de mandat.

La ciutat no va bé i això es nota. La desafecció de molts ciutadans amb els actors de la política local es palpa a l’ambient i es pot constatar mantenint una conversa amb qualsevol que segueixi d’aprop el que passa a Cerdanyola. Qui vulgui, pot dir que això és una afirmació gratuïta o un punt de vista particular, però en privat haurà de reconèixer que l’actual estat de les coses no afavoreix a ningú i perjudica de manera molt especial a aquells que pateixen les conseqüències del que es cuina o deixa de cuinar al nostre ajuntament. Es podría fer molt millor i seria possible aconseguir-ho si no fós pel segrest de la voluntat popular al que ens han sotmès.

El cert és que el mandat es va començar a deteriorar quan el grup municipal del PP es va trencar de manera estrambòtica. Estalviem-nos el relat de com la resta de regidors hem acabat asseguts a la mateixa taula amb una trànsfuga que altera la representativitat popular i distorsiona el treball dels partits amb representació, el resultat és el que tots coneixem i és lamentable. Ens hem quedat sense instruments per negociar amb força davant el govern municipal per que, en el pitjor dels casos, tenen a la saca el vot inargumentat però demolidor d’una regidora “no adscrita” però que no abandona la línia que li marca el govern. Ens poden marejar o ignorar tot el que vulguin per que ja no els hi fem cap falta.

Allò que amb unes certes dosis d’habilitat hauria quedat dissimulat, ha emergit amb tota la seva força en forma de l’aprovació d’un pressupost municipal de 61.828.567,92€ que un govern en minoria no ha tingut la necessitat de pactar amb cap dels grups municipals que representen la voluntat popular per que aquesta es troba segrestada. Una situació humiliant i vergonyosa si tenim en compte que les dimensions de la nostra ciutat justificarien un nivell polític molt superior al que hem de patir. Efectivament, la trànsfuga decideix i els partits que fem programes, donem explicacions i treballem per representar els votants, quedem reduïts a un paper subsidiari que crec que no ens mereixem.

Com podem forçar algun tipus de política amb un govern que no té cap necessitat de negociar amb els regidors normals? El cert és que no podem fer-ho i això ens portarà ràpidament a una posició que no és la que van voler els votants però que serà la que ens imposa aquesta trànsfuga i el govern que li riu les gràcies. Oposició i denúncia. A ningú li agrada, però ara per ara, gairebé no tenim cap més alternativa. Una autèntica llàstima, els votants no van voler que això fos així. Ara ens ho hem de menjar amb patates per que no s’ha aplicat el cordó sanitari que qualsevol institució democràtica hauria de desplegar quan li apareix un personatge d’aquestes característiques.

Ens agradi o no, l’estigma del transfuguisme amenaça amb deteriorar definitivament les relacions entre grups per acabar obrint una escletxa que no es podrà tancar fins a les properes eleccions municipals o fins que la trànsfuga en qüestió deixi la seva acta de regidora. Sincerament, no crec que faci res entre nosaltres i regalant-li totes les votacions al govern no li està fent cap bé a ningú. Deteriora la imatge de la institució i l’acabarà convertint en un circ de tres pistes.

Ells sabran a què juguen, però correm el risc de que el mandat s’hagi acabat dos anys i mig abans del que tocaria. Hi ha coses amb les que no s’hauria de jugar.

Comentaris
  1. José Luis ha dit:

    Sempre m’he mostrat contrari al transfuguisme. Si Manoli estava ahí era perquè formava part d’una llista que alguns han votat. Potser una part ho ha fet perquè ella hi era, però si no passem a un model de llistes obertes mai ho sabrem.
    D’altra banda tampoc m’agrada sentir parlar de “grups municipals que representen la voluntat popular”. Representaven en el moment de les eleccions i amb uns nivells d’abstenció preocupants. Estem, en general, en “dictadures” de 4 anys. Entre eleccions la participació ciutadana és molt limitada o nula. I això també s’ha de corregir aconseguint una democracia real, un govern del poble, amb presupostos o decissions participatives. Igual Manoli ha mirat al seu voltant i ha decidit que és el que toca, el que li demana gent que l’havia votat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s